biz-events (Catalyst Globalin kumppani Keski-Idässä) lahjoitti suositun Täyttä vauhtia - Formulakisa -ryhmäyttämisaktiviteetin tukeakseen ohjelmaa.
Mahdoton haaste?
Saatuaan lisäinnoitusta Bridgestone F1-kilpa-autosta, joka oli pysäköity koululle, tiimit tekivät töitä luodakseen omat Täyttä vauhtia -formulaversionsa pahvista noudattamalla mittatilaustyönä tehtyä "menestyksen toimintasuunnitelmaamme".
Ryhmätyön tärkeyttä korostaen jokaisella osanottajalla oli osanaan palkitseva rooli; halusivat he sitten rakentaa, suunnitella, koristaa tai miehittää auton, opiskelijat oppivat tunnistamaan jokaisen tiiminjäsenen panoksen arvon.
Opiskelijoiden sitoutumis-, resurssienkäyttö- ja laadunvalvontataitoja testaten 160 opiskelijaa kiirehtivät rakentamaan Formula 1 -kilpa-auton, joka pystyisi voittamaan Repton Grand Prix'n. Varikkohaasteineen kaikkineen tunnelma oli kisan koittaessa erittäin latautunut.
Sponsoreiden hankinta!
Ennen kisapäivää opiskelijat olivat saaneet tehtäväkseen myös etsiä yrityssponsoreita ja lahjoituksia nimetyille hyväntekeväisyyskohteille. Lahjoittajien listalla olivat muun muassa Bridgestone, MBC Group, Du, Mars, House of Portier Racing, Homemakers UAE ja Pet’s Delight.
Opiskelijat keräsivät uskomattomat 30 000 Dh lahjoituskohteilleen, joita olivat Make A Wish Foundation UAE, Quicken Trust, K9 Friends, Music for Hope ja Annos Africa, Cancer Research jaThe Manila Charity.
Millainen tunnelma vallitsi sen jälkeen, kun opiskelijat tajusivat rakentavansa itse oman tekaistun F1-auton?
Opiskelijat tiesivät ennen kyseistä päivää, miten konsepti toimii, sillä heidän vastuullaan oli myydä mainostilaa F1-ajoneuvoista ja hankkia tiimisponsorit hyväntekeväisyyskohteilleen. He eivät kuitenkaan ymmärtäneet tehtävän laajuutta. Kun esittelimme heille tehtävän, 17 tiimin ollessa innokkaina valmiina aloittamaan, ilmassa oli runsaasti hermostunutta energiaa tiimien tajutessa, että tämä haaste olisi monimutkainen.
Mitä opiskelijat oppivat?
Ensinnäkin suostuttelun voiman: opiskelijoiden tarvitsi tehdä ahkerasti töitä vakuuttaakseen sponsorit, jotta he tukisivat opiskelijoiden hyväntekeväisyyskohteita. Toiseksi, tiimin kaikkien resurssien ja energian käyttäminen - erittäin oleellinen osa. Koska kaikilla oli kiire kolmen tunnin ajan jotta voitiin varmistaa, että F1-autot olisivat valmiina kisaan, piti heidän pitää huolta laadusta ja tiukoista aikarajoista samanaikaisesti. Viimeiseksi, kisataktiikan suunnittelun tärkeys. Voittajatiimi käytti harjoitteluajan hyvin hyödyksi ja harjoitteli perusasioita, jotkut tiimit taas jättivät tämän asian sattuman varaan.
Millainen auton kokoamisprosessi oikeasti oli?
Tiimit saivat kahdeksan piirustusta, joista jokaisella oli Täyttä vauhtia -autojen osia. Nämä oli jäljennettävä suurelle viisikerroksiselle pahville varmistaen, että kaikki mitat olivat oikein, ja sen jälkeen leikattava kyseiset palat irti. Nämä koottiin yksityiskohtaisten ohjeiden mukaisessa järjestyksessä. Tämän jälkeen auto oli koristeltava ja brändättävä. Tähän vaadittiin kuria ja sitoutumista, ja opiskelijat olivat erittäin ahkeria ja tarttuivat tehtävään tosissaan, vaikka pitivätkin samalla hyvin hauskaa.
Miksi ryhmäyttäminen on tärkeää Arabiemiirikuntien kaltaisessa monimuotoisessa maassa?
Ryhmäyttäminen auttaa parantamaan kommunikaatiota, luomaan siltoja kulttuuriesteiden yli ja luomaan yhteisiä tavoitteita. Nykyisessä liiketoimintaympäristössä on ratkaisevan tärkeää, etät yritys saa työntekijöistään mahdollisimman paljon irti, ja tehokkaat ryhmäyttämisohjelmat ovat yksi tapa parantaa ihmisten suoritusta. Repton Schoolin tuleville johtajille tämä oli oppitunti mahdottomalta näyttävän saavuttamisesta, kunhan kaikki tekivät yhdessä kovasti töitä!